hummus zongedroogde tomaat

Hummus met zongedroogde tomaat

Hummus wel love it. In alle soorten en maten. Maar deze hummus met zongedroogde tomaat is toch wel een favoriet. Heel makkelijk om te maken van kikkererwten met tomaat. En lekker op van alles. Smeer het op een broodje of dip er een stuk komkommer in. Kan allemaal!

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 400 gr uitgelekte kikkererwten
  • 50 gr zongedroogde tomaat (uit een bakje)
  • 4 el tahin
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap van een halve citroen
  • 0,5 tl komijn
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde pasta. Vind je de hummus te dik, voeg dan een scheutje water toe.

  2. Breng eventueel op smaak met wat paprikapoeder en een drizzle olijfolie.

hummus zongedroogde tomaat

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (50 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Basisrecepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Tomaat Midden Oosterse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Slanke recepten Vegan recepten Borrelhapjes Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in