Spruitjes roerbak met spek en mosterd
Spruitjes roerbakken? Yes dat is echt een aanrader. Zelfs mensen die niet heel erg van spruitjes houden vinden dit spruitjes recept met spek en mosterd lekker. We kregen deze tip ooit van oud collega S. Hij was al net zo dol op koken als wij, en eten was dan ook vaak het gesprek van de dag. Hij gaf de tip om spruitjes eens te wokken, sindsdien willen we ze nooit meer anders. Wil jij wel wat anders? Dan is deze spruitjes stamppot ook zeker een aanrader.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr spruitjes
- 125 gr spekreepjes
- 1 el grove mosterd
- Peper en zout
Zo maak je het
Maak de spruiten schoon. Snij de kontjes eraf en verwijder de buitenste blaadjes.
Was de spruiten en kook ze gedurende 8 minuten beetgaar in water met zout. Giet af en zet apart.
Neem een wok en bak de spekjes hierin goudbruin. Voeg een el mosterd toe en meng het geheel. Voeg de geblancheerde spruiten toe en bak ze gedurende 5 minuten mee. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
Serveer de spruitjes met spek met aardappelpuree!
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.