Saté Ajam
Kipsaté wordt in het Indisch Saté Ajam wordt genoemd. Kenmerkend is de marinade met ketjap en pindasaus. Die maken we van pindakaas, maar als we echt ons best doen maken we hem van ongezouten pinda’s. Dat is echt zo lekker! Je vindt het in Indonesië overal op straat. Het wordt vaak gegeten met witte rijst. In het Nederlands eten we saté vaak met dikke frieten en satésaus. Je kan de sateetjes grillen in de pan, maar je kan ze ook op de BBQ bereiden. Net waar je zelf zin in hebt. Lekker met kroepoek, zoetzure komkommer en gebakken uitjes.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 10 stokjes
- 800 gr kipfilet
- 3 el Ketjap manis
- 2 teentjes knoflook
- 3 el olie
- Chilipeper en zout
Pindasaus
- 75 gr ongezouten pinda's
- 1 tl komijn
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl sambal
- 1 teentje knoflook
- 1 el Ketjap manis
- 0,5 ui
- 175 ml water
Zo maak je het
Maak een marinade van de ketjap en de olie. Hak de knoflook fijn en voeg deze toe aan de marinade. Breng op smaak met chilipeper en zout. Snij de kipfilets in blokjes van 3 x 3 cm en leg deze minimaal twee uur in de marinade (kan ook de hele nacht).
Voor de pindasaus maal je de pinda’s fijn in een keukenmachine. Voeg de knoflook, de komijn, het korianderzaad, de ketjap en de sambal toe en mix het zo glad mogelijk. Als je van grove saté houdt, mix je het korter. Pel en snipper de ui en fruit dit aan in een sauspan. Voeg het pindamengsel toe en bak het geheel kort aan. Voeg beetje bij beetje het water toe. Als de saus te dik is, voeg je extra water toe.
Rijg de stukken gemarineerde kip op een spiesje, Bak de saté ajam in een grillpan of op de bbq rondom gaar. Serveer met de pindasaus.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.