Geroosterde zoete aardappel uit de oven
Lekker gezond recept voor geroosterde zoete aardappel uit de oven met een frisse yoghurtdip. Deze oranje aardappel is zo veelzijdig en net als met een gewone aardappel kan je er van alles mee doen. Poffen, koken, bakken, stamppot van maken en dus roosteren in de oven.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 grote zoete aardappelen
- 0,5 rode peper
- 3 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- Peper en zout
- Olijfolie
Yoghurtdip
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1 el tomatenpuree
- 1 teentje knoflook (gehakt)
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- Zout
Zo maak je het
Was de zoete aardappelen zorgvuldig, snij ze doormidden en snij ze in plakken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de zoete aardappelen over de plaat. Strooi de blaadjes van de tijm en rozemarijn er overheen. Bestrooi met peper en zout maak het af met wat olijfolie. Rooster de zoete aardappelen in ongeveer 30 – 40 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Meng de yoghurt met de mayonaise en de tomatenpuree. Breng op smaak met de gehakte knoflook, gerookt paprikapoeder en zout.
Serveer de geroosterde zoete aardappel met de yoghurtdip
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.