aardbeien in balsamico

Hangop met aardbeien in balsamico

Hangop met aardbeien in balsamicostroop is echt een lekker dessert. Nu de Hollandse aardbeien weer volop op de markt aanwezig zijn, kan ik het natuurlijk niet laten hier iets lekkers mee te maken. Eigenlijk heeft de aardbei niet zoveel nodig, hij is al lekker zoet en sappig van zichzelf. Ik heb zelf ook een paar aardbeien plantjes in een bak staan, maar mijn gevleugelde vrienden zijn er vaak eerder bij dan ik zelf. Pech voor mij!, maar gelukkig zijn ze volop te verkrijgen. Dit is een heerlijk dessert en zó makkelijk om te maken. Geniet er lekker van!

Ingrediënten voor 4 personen
1 liter volle yoghurt
1 tl vanille extract
200 ml balsamico azijn
1 el suiker
200 gram aardbeien

Bereidingswijze
Voor de hangop moet je wel een klein beetje geduld hebben. Het is heel simpel, maar kost alleen wat tijd. Je neemt een kom, daar zet je een zeef of vergiet in. Daarop leg je een kaasdoek of een schone theedoek zonder zeepgeuren. Hierop giet je het pak yoghurt. Je dekt dit af met vershoudfolie en laat de kom minimaal 8 uur staan in de koelkast.

Hangop betekent uitgelekte yoghurt. Je zal zien dat het vocht zich onderin de kom verzamelt en er blijft een lobbige kwark achter in de kaasdoek. Heerlijk! Voeg hier een tl vanille extract aan toe en als je een zoetekauw bent, nog wat suiker. Ik heb dit zelf achterwege gelaten.

Voor de balsamicostroop laat je de balsamico met een el suiker inkoken. Zet het met een pannetje op het vuur en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken. De keuken zal zich vullen met de geuren van de zuren die vrij komen van de balsamico azijn. In het pannetje blijft een heerlijke zoete stroop achter. Laat de balsamico een beetje afkoelen.

Maak nu de aardbeien schoon en marineer deze in de balsamico. Doe de hangop in een glaasje en leg de aardbeien in balsamico er op.

Nu is het genieten geblazen.

aardbeien in balsamico

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Aardbei Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in