Homemade Icetea Green
IJsthee kan je heel gemakkelijk zelf maken. Onze favoriet is groene ijsthee. Op het terras bekend als icetea green. Maar deze ijsthee van groene thee heb je in een handomdraai ook zelf gemaakt. En daar kan je zelf allerlei smaken aan toevoegen die je lekker vindt zoals verse munt, citroenmelisse, tijm, gember of een stengel citroengras. Het kan zonder suiker, dan is het echt lekker en fris, maar met een schepje suiker of een kneepje honing is het ook heel lekker. Net wat je lekker vindt.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 ltr.
- 1 ltr gekookt water
- 2 zakjes groene thee
- 1 citroen (bio)
- 1 el suiker
Lekker met
- Verse munt
- Plakjes gember
- Sereh
Zo maak je het
Kook een liter water en laat dit iets afkoelen. Groene thee zet je het beste bij 80 graden.
Voeg de theezakjes toe en laat dit een minuut of 3 trekken.
Snijd de citroen in plakjes. Voeg de suiker, de schijfjes citroen en eventueel andere smaakmakers toe en roer even om.
Zet de kan in de koelkast zodat de ijsthee kan afkoelen. Vul de icetea green aan met ijsklontjes.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.