Summer rum punch

Een recept van Manuel Wouters

Culinair genieten in hartje Antwerpen tijdens 'Antwerpen Proeft'!

Culinair genieten in hartje Antwerpen tijdens 'Antwerpen Proeft'!

Ingrediënten

cocktail cocktails Even geduld...
3 kruidnagels
3 kaneelstokjes, gebroken
1 nootmuskaat, gebroken
1 vanillestokje, doorgesneden
375 ml Bacardi Black
375 ml Bacardi Reserva
1 papaya, in blokjes
2 sinaasappels, in halve schijfjes
2 limoenen, in halve schijfjes
0,5 ananas, in blokjes
0,5 mango, in blokjes
1 granaatappel, de zaadjes
1 kl Angostura bitters
1 l ananassap
1 l sinaasappelsap
munt / nootmuskaat
extra: grote glazen bowl / ijsblokjes / rietjes

bereiden:

Doe de kruiden in een grote kom en giet de rum erbij. Voeg het fruit en de Angostura bitters toe en laat 24 uur rusten op kamertemperatuur. Overgiet met ananas- en sinaasappelsap en roer om.

serveren:

Vul de cocktailglazen met enkele ijsblokjes, schep de punch erbij en steek in elk glas een takje munt. Rasp er een beetje nootmuskaat over en werk af met een rietje.

Inspiratie & blog