Straffe Koffie: Café Brulôt

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in Passe-vite

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Ingrediënten

cocktail cocktails Even geduld...
1 tas koffie
4 cl cognac
2 cl Mandarine Napoléon
1 kaneelstokje
4 kruidnagels
2 kl rietsuiker
2 sinaasappelzestes
1 citroenzeste
1 lange sinaasappelzeste
1 kaneelstokje
extra: zeefje

bereiden:

Verwarm een tas voor met heet water. Warm alle ingrediënten, behalve de koffie, op in een pannetje. Flambeer en blus met hete koffie.

Verwijder het warm water uit de voorverwarmde tas en giet de koffie er langs een zeefje in.

werk af:

Draai de sinaasappelzeste in een spiraal om het kaneelstokje en zet het stokje in de cocktail.

Inspiratie & blog