Soufflé met chartreuse

Een recept van Bart Desmidt, zoals gezien in Het perfecte feestmenu

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 klontje boter
230 gr suiker
100 gr melk
100 gr room
80 gr chartreuse
6 eidooiers
25 gr maïzena
3 blaadjes gelatine
210 gr eiwit
frambozensorbet

Bereiden:

Neem vuurvaste potjes en boter ze goed in, beboter de zijkanten naar boven toe en vergeet ook de randjes van de potjes niet. Bedek de ingeboterde potjes nu met een laagje suiker. Plaats de potjes tot aan gebruik in de koelkast zodat de boter en de suiker hard kunnen worden.

Doe de room samen met de 50 gram van de suiker, de melk en de chartreuse samen in een steelpannetje en breng juist tot aan het kookpunt.

Week de blaadjes gelatine in koud water.

Roer de eidooiers met 50 gram van de suiker en de maïzena glad. Giet hierop nu in twee keer de warme melk. Doe het geheel nu terug in een steelpannetje en kook op tot de vloeistof mooi gebonden is. Voeg de geweekte blaadjes gelatine toe.

Klop de eiwitten met 130 gram van de suiker op. Zeef de crème pattisière en meng er het opgeklopte eiwit onder.

Doe het beslag in een spuitzak en vul de vuurvaste potjes tot aan de rand. Strijk ze glad met een mesje en maak de randjes proper.

Plaats de potjes in de koelkast tot aan gebruik. Bak ze af 8 à 10 minuten op 180 graden.

Serveren:

Serveer de soufflé met een bolletje frambozensorbet.

Koffie:

Serveer de soufflé met een Nespresso Volluto gezet als espresso.

Volluto heeft een delicaat aroma en een ronde body met koekjesachtige accenten en subtiele, fruitige toetsen. Door de lichte branding komt het fijne karakter van deze combinatie van Braziliaanse en Colombiaanse Arabica's goed tot zijn recht.

Bestel deze koffie hier.

Met dank aan

Nespresso Oil & Vinegar

Inspiratie & blog