Sardientjes op drie wijzen

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in Peppe's Sicilië

Ontdek het culinaire verhaal achter de 20 arrondissementen van Parijs

Ontdek het culinaire verhaal achter de 20 arrondissementen van Parijs

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
8 sardienen
0,5 citroen, het sap
1 el olijfolie
1 teentje look
1 el peterselie, fijngehakt
8 sardienen
2 el paneermeel
2 el pecorino
1 el olijfolie
1 el peterselie, fijngehakt
1 el pijnboompitten
1 el rozijnen
100 g semola bloem
8 sardienen
1 el olijfolie
8 kerstomaatjes
peper - zout
oregano - verse basilicum

Bereiden:

Verwijder de kop en de graat van de sardienen.

Gemarineerde sardientjes

Maak een marinade van het sap van een halve citroen, een eetlepel olijfolie, een teentje look en fijngehakte peterselie. Overgiet hiermee de sardienen, kruid met peper en zout en laat even intrekken.

Gevulde sardientjes

Begin met de vulling: meng het paneermeel met pecorino, olijfolie, bladpeterselie, pijnboompitten en rozijnen. Maak hier balletjes van, vul de sardientjes er mee op en plooi ze dicht.  Zet de rolletjes vast met een tandenstoker. Rol de opgevulde sardientjes door de semola bloem voor een krokant korstje en bak ze in een scheutje olijfolie.

Gebakken sardientjes

Bak de sardientjes in een scheutje olijfolie. Snijd de kerstomaatjes in vier en voeg toe. Kruid met peper, zout en oregano.  Besprenkel met olijfolie en werk af met verse basilicum. 

 

Inspiratie & blog