Pasta met fruitige tonijn

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
350 g volkoren pasta
400 g tonijn (in olie) uit blik
1 grote bos waterkers
2 sinaasappelen
2 el witte balsamico
1 kl mierikswortelcrème
1 kl suiker
versgemalen peper - zout

bereiden:

Kook de pasta al dente volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op.

Meng 2 el geraspte sinaasappelschil met het sinaasappelsap, de olie uit het blik, de balsamico, de mierikswortelcrème en de suiker. Breng op smaak met peper en zout.

Spoel de waterkers, verwijder de harde stelen en laat uitlekken. Vermeng de tonijn met de pasta en de waterkers.

werk af:

Schep er enkele eetlepels dressing overheen.



Inspiratie & blog