Kroepoek met gebakken rundsvlees

Een recept van Quyên Truong Thi

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 stukken kroepoek
100 gr rundsvlees (in dunne plakjes gesneden)
1 el sesamzaadjes
1 el vissaus
1 kl suiker
1 el fijngesneden citroengras
1 el fijngesnipperde ui
0,5 teentje knoflook, fijngesneden
enkele blaadjes munt, fijngesneden
1 kl geroosterde sesamzaadjes
0,5 tomaat, in dunne reepjes
arachideolie

Bereiden:

Bak de kroepoek krokant in de friteuse op 180 graden of je kan ook kant-en-klare kroepoek kopen.

Marineer het vlees +- 15 minuten in vissaus met suiker, citroengras en sesamzaadjes. Bak het rosé in arachideolie samen met de ui en de knoflook.

Serveren:

Leg het vlees op de kroepoek en werk af met munt, tomaat en geroosterde sesamzaadjes.

Inspiratie & blog