Groententorentjes met couscous

Een recept van Chiara van Emrik, zoals gezien in De Dagschotel

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 aubergine, in plakjes van 1 cm dik
1 courgette, in plakjes van 1 cm dik
2 tomaten, in plakjes van 1 cm dik
4 schijven zachte geitenbuche met witte schimmelkorst van 1 cm dik
250 g couscous
250 ml kokend water
2 wortelen, geschild en in blokjes
200 g gedroogde vruchten (pruimen, abrikozen, dadels, …), in kleine stukjes
1 sjalot, gesnipperd
2 handjes verse groene kruiden (munt, dille, peterselie, …)
olijfolie
peper - zout
extra: ovenschaal

bereiden:

Stoof de schijfjes aubergine en courgette kort aan in de pan.

Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en stoof hierin de schijfjes aubergine en courgette kort aan. Kruid met peper en zout. Neem uit de pan en leg op keukenpapier zodat het overtollige vet wordt opgenomen.

Strijk de ovenschaal in met olijfolie. Leg hierop 2 schijven aubergine. Begin hierop de torentjes te bouwen. Leg op de aubergine een schijf courgette, vervolgens een schijf tomaat en hierop de geitenkaas. Leg hierop nogmaals van elke groente een schijf maar nu in tegenovergestelde richting. Dus eerst de tomaat, dan de courgette en tenslotte de aubergine.

Overgiet de couscous met het kokend water. Meng er een flinke scheut olijfolie onder en laat rusten.

Blancheer ondertussen de wortelen enkele minuten in licht gezouten kokend water. Verwarm de oven voor op 180°C.

Kruid de couscous met peper en zout. Giet de wortelen af en meng onder de couscous. Meng de gedroogde vruchten en sjalot ook onder de couscous.

Bak de groententorentjes in ongeveer 10 minuten gaar in de oven. Hak de groene kruiden fijn en meng onder de couscous.

serveren:

Leg de groententorentjes op een bord en serveer samen met de couscous.



Inspiratie & blog