Groene gazpacho met amandelen

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
50 gr witte amandelen
1 el zonnebloemolie
100 gr groene druiven
1 komkommer
1 groene paprika
0,5 citroen
6 ijsblokjes
2 takjes munt of citroenmelisse
peper

Bereiden:

Schil de komkommer en de paprika verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Haal de pitjes uit de druiven.

Schep alle ingrediënten behalve de ijsblokjes in een blender en mix fijn. Voeg 60 ml water en de ijsblokjes toe. Breng verder op smaak met peper en leng aan met zoveel water als je zelf lekker vindt.

Serveren:

Serveer met wat versnipperde citroenmelisse of munt.

Uit het boek "Groenten en fruit, da’s de klok rond genieten"

Kleurrijk. Heerlijk geurend. En met een ontzettende rijkdom aan smaken. We zijn gezegend met zoveel heerlijke groenten en fruit van eigen kweek. Witloof, tomaat, champignon, bloemkool, komkommer, paprika, prei, appel, peer, aardbei, framboos en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Er is nog beter nieuws: van groenten en fruit kan je de klok rond genieten - All Day Long. Van het ontbijt tot de midnight munchies. Dat dat zelfs met weinig moeite kan, bewijst dit kookboek. We wensen je een smakelijke ontdekkingsreis!

  • Titel: Groenten en fruit, da’s de klok rond genieten
  • Uitvoering: Soft Cover
  • Afmetingen: 171x215mm (portrait)
  • ISBN: 978-90-5916-922-7
  • Pagina's: 144
  • Fotografie: Frank Croes
Lees meer over Groenten en fruit, da’s de klok rond genieten

Inspiratie & blog