In gember en limoen gemarineerde runderspiesjes

Een recept van Michaël Vrijmoed

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
200 gr filet mignon
2 el geroosterde sesamzaadjes
1 limoen
1 cm gember, geraspt
1 el sojasaus
3 blaadjes koriander
0,5 teen knoflook
1 kl rietsuiker
2 el mayonaise
1 cm gember, geraspt
0,33 limoen, de zeste
enkele druppels limoensap
1 blaadje koriander, fijngehakt
1 tl honing

Bereiden:

Snijd de filet mignon in stukjes, sla plat en steek ze op brochettestokjes. 

Maak de gembermayonaise door alle ingrediënten te mengen. 

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een platte schaal. 

Marineer hierin de stokjes filet mignon. 

Serveren:

Serveer de runderspiesjes met de gembermayonaise. 

© Foto: Roos Mestdagh

Inspiratie & blog