Feestelijke fazantsalade

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 fazantfilets
250 g manouri (verse Griekse kaas, gemaakt van wei)
100 g raketsla
50 g rodebietensla
1 meergranenstokbrood
versgemalen peper - zout
1 el dijonmosterd
1 el sherryazijn
3 el balsamicoazijn
2 el hazelnootolie
3 el olijfolie
1 tl rodebessengelei

bereiden:

Bestrooi de fazantfilets met zout en peper. Laat de filets in een mengeling van boter en olijfolie 4 min. aan elke kant bakken en laat dan rusten in aluminiumfolie.

Snijd het meergranenstokbrood in fijne sneden en droog in een voorverwarmde oven van 80°C.

Klop de mosterd met de azijn, de olie en rodebessengelei tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de manouri in schijfjes en bak aan beide zijden goudbruin.

serveren:

Snijd de fazant diagonaal in schuine plakken. Verdeel de raketsla en rodebietensla over de borden. Schik op elk bord een halve fazantfilet, sneden brood en gebakken manouri. Sprenkel er tot slot wat dressing over.



Inspiratie & blog