Bianco Collins

Een recept van Manuel Wouters
Foto: Stefanie Geerts ©

Ontdek heerlijke paasrecepten: van paasbrunch tot aan het diner!

Ontdek heerlijke paasrecepten: van paasbrunch tot aan het diner!

Ingrediënten

Even geduld...
4.5 cl Martini Bianco
2 cl suikerwater
2 cl vers citroensap
soda of spuitwater
1 partje citroen
extra: bostonshaker / strainer / ijsblokjes / longdrink

Bereiden:

Neem een mixglas en vul het met de Martini Bianco, het suikerwater en het citroensap. Vul de Boston shaker met ijsblokjes, zet het mixglas erop en shake krachtig. Strain de cocktail langzaam in het met ijs gevulde collinsglas. Top af met soda en roer zachtjes.

Werk af:

Garneer met een citrienwiel. Serveer met een rietje.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog