Appelflapjes met espuma van yoghurt

Een recept van Roger van Damme

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
8 plakjes bladerdeeg
8 ringen geschilde appel
8 ringen geschilde peer
fijne suiker
300 gr yoghurt
250 gr water
62,5 gr suiker
50 gr pro espuma (Sosa)

Bereiden:

Steek een bladerdeegvorm uit naar gewenste vorm (bv. Rondje of vierkant).

Leg een ring appel en een ring peer op elkaar op het plakje bladerdeeg. Leg het tweede plakje bladerdeeg er bovenop en sluit. Druk aan met je vingers.

Bak aan beide zijden ongeveer 6 minuten (in totaal) in de friteuse op 180°. Wentel ze daarna door de fijne suiker.

Voor de espuma:

Kook het water met de suiker tot een lichte siroop. Meng met de yoghurt. Voeg de pro espuma toe. Mix en bewaar in een spuitfles in de koelkast. Serveer bij de appelflap of in een apart glaasje.

Inspiratie & blog