Wok van rode kool en noedels

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
180 gr eiernoedels
0,5 kleine, rode kool
4 stengels lente-ui
2 wortelen
bundeltje koriander
geroosterde pindanoten
1 el wokolie
6 el rijstazijn
2 el sojasaus
2 el kristalsuiker
2 limoenen, het sap
4 tl sesamolie

Bereiden: 

Maak eerst de dressing: meng alle ingrediënten tot een homogeen geheel. Kook de eiernoedels gaar. 

Was de groenten. Schil de wortel en snij in julienne. Snij de rode kool en lente-ui in fijne reepjes. 

Verhit één eetlepel wokolie in de wok. Voeg er de eiernoedels aan toe en laat 5 minuten roerbakken. 

Voeg er dan de fijngesneden rode kool en 2 eetlepels van de dressing aan toe. Laat 5 minuten roerbakken alvorens de lente-ui, wortel en pindanoten toe te voegen. 

Roer nog 5 à 8 minuten en voeg er de koriander en wat dressing aan toe. 

Serveer onmiddellijk. 

Inspiratie & blog