Vissoep met grijze garnalen en zeeduivel

Een recept van Dagny Ros Asmundsdottir, zoals gezien in De Garde van Gert

Ontdek heerlijke paasrecepten: van paasbrunch tot aan het diner!

Ontdek heerlijke paasrecepten: van paasbrunch tot aan het diner!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 cm gember, geraspt
200 gr grijze garnalen, ongepeld
enkele roosjes bloemkool, fijngesneden
enkele roosjes broccoli, fijngesneden
0,5 preistengel, fijngesneden
1 kl zachte curry
2 stengels limoengras, geplet
2 kaffirblaadjes
1 l groentebouillon
200 ml karnemelk
200 ml kokosmelk
1 stuk zeewolf
olijfolie
peper - zout
1 sjalot, fijngehakt
3 handjes spinazie
2 el ricotta
2 tortilla's
olijfolie

Bereiden:

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pot op het vuur. Doe er de geraspte gember, de bloemkool, de broccoli en de prei in. Kruid met zachte curry, limoengras en kaffirblaadjes. Bevochtig met groentebouillon, karnemelk en kokosmelk.

Pel de grijze garnalen. Doe de schalen in een zeef en hang de zeef een tiental minuutjes in de soep zodat de smaak van de garnalenkoppen in de soep kan trekken. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Maak ondertussen de vulling voor de tortilla. Stoof een fijngehakt sjalotje aan in een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat slinken. Doe de ricotta erbij en laat op een zacht vuurtje inkoken. Kruid met peper en zout.

Verwarm de tortilla’s in een pan zonder vetstof.

Haal de stengels citroengras en de blaadjes limoenkeffir uit de soep en doe net voor het serveren het stuk zeewolf er in. Vul de tortilla’s met het spinazie-ricottamengsel.

Serveren:

Schep de soep in een diepe kom of een diep bord. Werk af met een takje groen en de handgepelde grijze garnalen.

Serveer samen met de tortilla.

Boek:

Dit recept vind je terug in Dagny's kookboek Easy Nordic. Een boek vol lekkere, lichte en vooral easy recepten, geïnspireerd door de Scandinavische keuken. Bestel het boek hier

© Foto: Wout Hendrickx 

Inspiratie & blog