Vietnamese rijstsoep met kabeljauw

Een recept van Dagny Ros Asmundsdottir, zoals gezien in Soep!
Foto: Roos Mestdagh ©

Culinair genieten in hartje Antwerpen tijdens 'Antwerpen Proeft'!

Culinair genieten in hartje Antwerpen tijdens 'Antwerpen Proeft'!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 l kippenbouillon
2 stengels limoengras, geplet
1 kl zwarte peperbolletjes
100 gr jasmijnrijst
50 gr doperwtjes
1 moot kabeljauw
1 stengel lente-ui, fijngesnipperd
1 sjalot, fijngesnipperd
1 rode chilipeper, in ringetjes
1 handje preischeutjes
1 limoen, in partjes
1 el vissaus
1 snuifje Santa Maria Wasabi-sesamkruiden
enkele takjes koriander

Bereiden:

Verwarm de kippenbouillon in een grote soeppot op het vuur. Voeg voor extra smaak de stengels limoengras, de gember en de peperbolletjes toe. Laat enkele minuutjes infuseren en haal de smaakmakers vervolgens opnieuw uit de soep.

Kook de jasmijnrijst beetgaar en doe deze in de soep (of kook de rijst in de soep, doe er dan wat extra bouillon bij). Voeg vervolgens ook de doperwtjes en de stukjes kabeljauw toe. Breng aan de kook en laat enkele minuutjes pruttelen tot de vis gaar is.

Serveren:

Voeg net voor het serveren nog een lepeltje vissaus toe aan de soep. Schep de soep met een stukje vis vervolgens in een kommetje. Werk ze af met wat fijngesnipperde lente-ui, fijngesnipperde sjalot, rode chilipeper en wat scheutjes. Serveer met enkele partjes limoen en een takje koriander.

Uit het boek "Soep!"

Geniet van een heerlijke kom soep met het nieuwe njam!-boek: Soep! Een verzameling van 50 hartverwarmende soeprecepten van o.a. Roger van Damme, Johan Segers, Jan Buytaert, Dominique Persoone, Peppe Giacomazza en Dagny Ros Asmundsdottir.

De geur van verse soep als je thuiskomt na een lange werkdag. De hartverwarmende hete kop die je opkikkert na een herfstwandeling. Maar ook dat frisse zoete soepje, dat verkoeling brengt op een zwoele zomerdag. Soepen zijn zo ongelooflijk veelzijdig; ze zijn er voor elk seizoen en iedereen wordt er blij van. En de vitamientjes … die krijg je er gratis en voor niks bij!

Dit boek brengt maar liefst 50 hartverwarmende soeprecepten, van onder andere je favoriete njam!-chefs, met elk hun typische kruiden, accenten, ingrediënten en afwerking. Van heerlijk doordeweeks tot indrukwekkend feestelijk. Vers en vooral, met liefde bereid.  Geniet van het koken en van elk overheerlijk … koemeke soep!

Lees meer over Soep!

Inspiratie & blog