Toast met mimosa van ei en kaviaar

Een recept van Bart Desmidt, zoals gezien in Ware Delicatessen

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 sneetjes wit brood
geklaarde boter
1 hardgekookt ei
2 el zure room
0,5 sjalot, fijngesneden
enkele takjes peterselie, fijngehakt
1 potje osietra kaviaar

Bereiden:

Snij sneetjes wit brood van ongeveer 1 cm dik. Bak deze in een scheutje geklaarde boter.

Duw het hardgekookt eitje door een zeef zodat je mimosa van ei verkrijgt. Voeg er 2 eetlepels zure room, de fijngesneden sjalot en de peterselie aan toe. Breng op smaak met peper en zout. 

Serveren:

Snij de getoaste boterhammen in kleine toastjes. Besmeer met de eiersalade en werk af met de kaviaar. 

Inspiratie & blog