Toast van kikkererwten met courgettekaviaar

Een recept van Michaël Vrijmoed, zoals gezien in Sportfood

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
10 el kikkererwten
2 el rijstmeel
1 snuifje zout
150 gr water
1 kl olijfolie
1 courgette
1 teentje look
1 takje rozemarijn
0,5 tl gekonfijte citroen
5 partjes gekonfijte tomaat
1 el ricotta
enkele blaadjes basilicum, fijngehakt
olijfolie
peper - zout

Bereiden:

Maak de toast van kikkererwten:

Mix alle ingrediënten voor de hummustoast glad. Neem een velletje bakpapier en strijk hierop een dunne laag van de kikkererwtenspread uit. Bak de spread gedurende 45 minuten à 1 uur (controleer regelmatig) in een voorverwarmde oven van 120 graden.

Maak de courgettekaviaar:

Snijd de courgette in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijst. Snijd de courgette vervolgens in blokjes. Bak ze in een scheutje olijfolie en voeg een takje rozemarijn en een teentje look toe. Kruid met peper en zout.

Verwijder het takje rozemarijn en het teentje look uit de courgetteblokjes. Doe de blokjes in een grote kom en prak ze fijn met een vork. Voeg de gekonfijte citroen, tomaat, ricotta en blaadjes basilicum toe. Meng goed.

Haal de krokantjes van kikkererwt uit de oven en breek in kleine stukjes. Schep de courgettekaviaar in een schaaltje en strooi de krokante stukjes er over.

Inspiratie & blog