Tiramisu

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
250 g mascarpone
30 g suiker
3 eieren
1 pak lange vingers
1 kopje hele sterke koffie
2 el amaretto
3 el geschaafde chocolade

Bereiden:

Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Meng het eigeel met de suiker tot een schuimig geheel en roer er de mascarpone door. Voeg beide mengsels samen en roer voorzichtig door elkaar. Let erop dat het mengsel luchtig blijft.

Meng de koffie met de amaretto. Neem een schaal en bedek de bodem met 1 laag ei/mascarpone mengsel, leg hier een laag lange vingers op die je eerst heel even in het koffie/amaretto mengsel dopt. Strooi er een laagje gezeefd cacaopoeder op. Herhaal dit. De bovenste laag moet ei/mascarpone mengsel met cacao zijn.

Laat 4 uur of een nacht in de koelkast opstijven. 

Serveren:

Bestrooi de tiramisu met een laagje gezeefd cacaopoeder en geraspte chocolade.

 

Inspiratie & blog