Champignonsoep

Champignonsoep

Smulweb imageSmulweb

Met deze Champignonsoep zet je in een handomdraai een heerlijk soepje op tafel, perfect voor een koude winterdag. Champignons in plakjes en gesnipperde ui worden gebakken en daarna wordt de soep bereid met bouillon, room en maïzena. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe en smullen maar!

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(15)

  • 0.6 el Aardappelzetmeel

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Champignonsoep op tafel.

  1. Pel en snipper de ui, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  2. Smelt de boter zonder dat deze bruin wordt in een diepe pan en bak hierin de gesnipperde ui zachtjes glazig (ca. 3 minuten).
  3. Voeg de plakjes champignons toe en bak ze 1 minuut mee. Schep ze zo nu en dan om.
  4. Voeg de bouillon toe en breng de soep op hoog vuur aan de kook.
  5. Draai het vuur laag en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
  6. Roer de maïzena los met een eetlepel room. Roer het "papje" en de rest van de room door de soep en laat de soep nog 5 minuten koken. Breng de soep op smaak met wat zout, peper en een snufje nootmuskaat.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep