Salade van eendenborst met frambozen

Salade van eendenborst met frambozen

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze heerlijke salade van eendenborst met frambozen en pijnboompitten. De eendenborst wordt goudbruin gebakken en rosé geserveerd op een bedje van eikebladsla en lollo rosso. Roosterde pijnboompitten, reepjes roodlof en verse frambozen zorgen voor een knapperige bite. Maak het af met een heerlijke vinaigrette van mosterd, honing en jam.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Roodlof
  • 0.2 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Salade van eendenborst met frambozen op tafel.

  1. Pel het vel van de eendenborstfilets. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin het vlees goudbruin en rosé. Neem de filets uit de pan en laat ze afkoelen.
  2. Was en pluk de eikebladsla en de lollo rosso en verdeel ze kransvormig over 4 borden.
  3. Snijd het roodlof in smalle reepjes en verdeel deze in het midden op de borden.
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan
  5. let erop dat ze niet te donker worden. Schud ze uit de pan en laat ze afkoelen.
  6. Pel en snipper de sjalotjes voor de dressing. Klop van de olie met azijn, mosterd, honing en jam in een blender een gladde vinaigrette en breng deze op smaak met zout en peper. Roer de sjalotjes door de dressing.
  7. Snijd de afgekoelde eendenborst in heel dunne plakken en drapeer ze op de slasoorten. Verdeel de frambozen erover en giet vervolgens de dressing over het geheel. Bestrooi met de pijnboompitten en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Fruit Frambozen