Nasi goreng van de marine

Nasi goreng van de marine

Smulweb imageSmulweb

Met deze overheerlijke nasi goreng van de marine kom je zelfs de guurste dagen makkelijk door. Een recept vol eiwitten en groenten. Ben je niet vies van een beetje pit? Voeg dan wat sambal toe aan het gerecht.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(12)

  • 350 g Nasi-bami vlees

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Nasi goreng van de marine op tafel.

  1. Kook de rijst gaar en droog. Kluts de eieren en bak ze in een koekenpan met wat olie. Snijd ze vervolgens in reepjes. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit wat olie in de wok en bak het aan alle kanten bruin. Schep het vlees vervolgens uit de pan.
  2. Bak nu de spekreepjes krokant in de wok en schep daarna bij het gebakken vlees. Bak vervolgens de gesneden uien en neem ook deze uit de pan.
  3. Voeg de knoflook en een beetje trassi toe aan de wok en voeg ook de gekookte rijst toe. Bak de rijst op een niet te hoog vuur en voeg tijdens het bakken een theelepel sambal oelek toe. Breng de nasi op smaak.
  4. Voeg nu het varkens- of kippenvlees en de uitjes weer toe aan de pan. Draai het vuur laag en schep om. Meng nu de ham en de reepjes ei door de nasi en voeg daarna de in ringetjes gesneden prei en de garnalen toe. Geniet van deze nasi goreng van de marine.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Nasi goreng