Kastanjepuree met knolselderij

Kastanjepuree met knolselderij

Smulweb imageSmulweb

Een prachtige combinatie van kastanjes en knolselderij in een romige puree. De romige textuur en de stevige smaak van de knolselderij maken deze puree een ideale winterse bijgerecht. Genieten!

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 500 g Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kastanjepuree met knolselderij op tafel.

  1. Maak met de punt van een dun en scherp mesje aan de bolle kant van elke kastanje een tamelijk diep (tot op de zachte kern) kruisje. Leg de kastanjes in een wijde pan. Voeg zoveel kokend water toe tot ze net onder liggen. Breng alles snel aan de kook. Laat de kastanjes 8-10 minuten koken. Stort de kastanjes op een zeef. Laat ze uitlekken en gedeeltelijk afkoelen. Pel de kastanjes wanneer ze nog warm zijn. Verwijder daarbij ook het bruine velletje dat om de kern van elke kastanje zit.
  2. Snijd intussen de knolselderij in dikke (ca. 1 cm) plakken. Schil de plakken en spoel ze onder stromend koud water af. Wrijf de plakken in met wat limoen- of citroensap om het verkleuren zo veel mogelijk tegen te gaan. Snijd de selderijplakken in blokjes.
  3. Leg kastanjes en knolselderij in een pan. Voeg zoveel kokend water toe tot alles net onder ligt. Laat alles 25-30 minuten zachtjes koken. Stort alles op een fijne zeef. Wrijf kastanjes en knolselderij door de zeef.
  4. Doe alles over in een pan met dikke bodem. Plaats de pan boven een matig afgestelde warmtebron. Klop met een garde eerst de in stukjes verdeelde boter en daarna de room door de puree. Klop er eventueel nog een scheutje melk door wanneer de puree wat al te stijf is geworden. Breng de puree op smaak met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Knolselderij