Perentaart

Perentaart

Smulweb imageSmulweb

Deze perentaart is om te smullen! Met sappige peren en een krokante korst van suiker, kaneel, en zachte stukjes peer in huisgemaakt cakemeel is deze taart net zo lekker als hij eruit ziet. De perfecte traktatie om te bakken voor een gezellig samenzijn of feest.

25 min bereiden

tussendoortje

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Perentaart op tafel.

  1. Snijd de peren twee maal overlangs door, schil de stukken peer en snijd het klokhuis weg.
  2. Laat 40 gr. van de boter goed warm worden en giet het zodra het schuim begint weg te trekken in de vorm. Strooi de basterdsuiker in een gelijkmatig laagje op de bodem.
  3. Snijd van de stukken peer overlangs 16 ongeveer even dikke plakken en leg die, met de brede zijde naar de wand, bijna aaneengesloten in de vorm. Zorg dat de peren de wand niet raken en bestrijk de wand van de vorm dun met de boter. Verdeel de kaneel over de peren in de vorm
  4. snijd de rest van de peer in stukjes, zo groot als bruine bonen.
  5. Schuif het rooster in het midden van de oven. Verwarm de oven voor.
  6. Roer de rest van de boter in een kom zacht en schuimig. Voeg de suiker toe en roer tot die niet meer knarst. Breek een ei in de kom, roer tot het ei is opgenomen
  7. voeg het andere ei toe en roer tot het mengsel luchtig is.
  8. Zeef het cakemeel in de kom. Doe er het zout bij en leg de stukjes peer op het meel.
  9. Voeg de melk toe en schep alles met een grote lepel vlug door elkaar tot er geen droge bloem meer te zien is. Roer niet, omdat dan de ingebrachte lucht weer ontsnapt
  10. vul de vorm en zet die direct in de oven.
  11. Prik na 50 - 60 minuten met een satépen in het deeg, trek de pen terug en neem de vorm uit de oven als er geen deegdeeltjes kleven. Verleng de baktijd als het wel zo is.
  12. Laat de taart 2 minuten in de vorm afkoelen, neem dan de wand van de vorm weg. Leg het taartrooster op de taart en keer die om. Verwijder voorzichtig de bodem van de vorm en laat de taart verder afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart