Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Spaanse omelet met rookworst op tafel.
- Oven voorverwarmen op 175C.
- Snijd de rookworst in plakjes.
- De courgette wassen (eventueel schillen) en ook in plakjes snijden en vervolgens in vier gelijke stukken snijden. Verwijder grote zaden indien aanwezig.
- Ui pellen en niet al te klein snipperen
- paprika wassen, zaadjes verwijderen en in stukjes snijden
- knoflook pellen
- tomaten wassen en in plakjes snijden.
- In een grote koekenpan of hapjespan de olie verhitten en de ui fruiten. Knoflook erboven uitpersen. Voeg vervolgens de rookworst, de courgette en de paprika toe. Dek af met een deksel en laat het geheel ca. 5 minuten gaar stoven. Indien nodig, vocht afgieten.
- De eieren in een kom doen, zout en peper erbij en loskloppen.
- Vet de ovenschaal in met boter (kan ook met olie). Schep het groentenmengsel erin en giet het eimengsel erover. Verdeel de plakjes tomaat over de schaal.
- Zet de ovenschaal gedurende 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.