Aioli

Aioli

Smulweb imageSmulweb

Zelfgemaakte aioli is heerlijk bij gegrilde groenten of als dipsaus. Stamp knoflook fijn en voeg eierdooiers toe. Voeg vervolgens druppelsgewijs olie toe en voeg naar smaak citroensap toe. Verdun de saus anders met water of room, om te voorkomen dat er een vel op de aioli komt, dek het af met cellofaan direct op de saus.

10 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 30 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Aioli op tafel.

  1. Snijd de knoflook fijn en stamp het met wat zout erbij nog fijner. Roer er de eierdooiers doorheen.
  2. Voeg druppel voor druppel olie toe aan het mengsel, totdat het glanst en gebonden is. Voeg daarna in een dun stroompje olie toe.
  3. Voeg naar smaak citroensaus toe aan het mengsel.
  4. Verdun de saus met wat water of dunne room als het te gebonden is.
  5. Om te voorkomen dat er een vel op de aioli komt, dek het af met een stuk cellofaan direct op de saus zelf.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen