Flan casero

Flan casero

Smulweb imageSmulweb

Flan Casero, caramelpudding zoals oma hem vroeger maakte! Breek door de amberkleurige laag suiker en proef de zijdezachte custard. Geniet van de citrussmaak en het aroma van vanille en zon. Perfect voor bij een kop koffie of als dessert!

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Flan casero op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 185°C.
  2. Breng 150 gr. suiker met het water aan de kook en laat de suiker langzaam carameliseren. Verdeel de karamel over 6 flanvormpjes en laat afkoelen.
  3. Klop de eieren en eidooiers los, doe de 50 gr. suiker erbij en klop zo lang tot de suiker geheel is opgenomen. Roer de citroenrasp en het vanillemerg erdoor. Zet op een heel laag vuur en voeg langzaam de melk toe. Laat het, tegen de kook aan, binden tot een dikke custard.
  4. Laat wat afkoelen en schenk de vla voorzichtig op de caramel in de vormpjes.
  5. Zet de puddinkjes ongeveer 1/2 uur in de oven, laat ze afkoelen en zet ze minstens 1 uur in de koelkast.
  6. Los de puddinkjes door de vormpjes even in warm water te houden. Keer ze om boven een dessertbordje. De warm geworden caramel vloeit nu over het puddinkje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Flan