Mediterrane runderstoofpot met pompoen en tomaatjes

Mediterrane runderstoofpot met pompoen en tomaatjes

Smulweb imageSmulweb

Een verrukkelijke mediterrane runderstoofpot met pompoen en tomaatjes. Runderlappen licht aangebraden, ui en knoflook meegebakken. Vervolgens chilipoeder, tomaten, laurierblaadjes en vleesbouillon toegevoegd. Na 90 minuten de pompoen toevoegen en nog eens 30 rustig laten pruttelen. Zalig en gemakkelijk.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Mediterrane runderstoofpot met pompoen en tomaatjes op tafel.

  1. Pel de uien en snijd ze in grove stukken. Snijd de runderlappen in blokjes.
  2. Verhit olie in een braadpan en bak het vlees in ca. 3 minuten rondom bruin.
  3. Voeg de ui toe en pers de knoflook erboven uit. Voeg ook chilipoeder, zout en peper naar smaak toe. Bak al omscheppend het geheel gedurende ca. 3 minuten.
  4. Snijd intussen de tomaatjes in vieren. Voeg de tomaten, laurierblaadjes en de vleesbouillon aan het vlees toe en laat ongeveer 1,5 uur stoven.
  5. Snijd de pompoen in plakken. Verwijder pitten en draden. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de pompoen door het vlees en stoof nog ongeveer 30 minuten zachtjes gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Pompoen