- 100 el Zure room
- 1 el Basilicum
- 1 takjes Basilicum vers (takje)
Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Galette met gebakken tomaat en tapenade op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg de deegrondjes op het bakblik tussen twee lagen bakpapier en plaats er een tweede bakblik op.
- Bak het deeg 15 minuten in de oven.
- Neem het deeg uit de oven en laat het op een rooster afkoelen. Schenk jezelf en je partner een drankje in en ga ondertussen verder met de verdere bereiding.
- Roer de geitenkaas door de zure room.
- Voeg de kleingesneden basilicum toe.
- Roer er versgemalen zwarte peper naar smaak door.
- Snijd de tomaten in plakken.
- Besmeer het afgekoelde gebak met de tapenade.
- Schep daarop in het midden het kaasmengsel.
- Schik de gesneden tomaten om het kaasmengsel heen.
- Besprenkel de rondjes met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
- Bak de rondjes nu nog even in het midden van de oven ca. 5 minuten, zodat ze lekker warm zijn.