Galette met gebakken tomaat en tapenade

Galette met gebakken tomaat en tapenade

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Galette met gebakken tomaat en tapenade voor ultiem genieten. De tomaten worden gebakken waardoor ze extra smaakvol zijn. De combinatie van de geitenkaas en zure room zorgen voor evenwichtige smaak. Een feestelijk gerecht met pure smaken.

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 el Zure room
  • 1 el Basilicum
  • 1 takjes Basilicum vers (takje)

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Galette met gebakken tomaat en tapenade op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg de deegrondjes op het bakblik tussen twee lagen bakpapier en plaats er een tweede bakblik op.
  3. Bak het deeg 15 minuten in de oven.
  4. Neem het deeg uit de oven en laat het op een rooster afkoelen. Schenk jezelf en je partner een drankje in en ga ondertussen verder met de verdere bereiding.
  5. Roer de geitenkaas door de zure room.
  6. Voeg de kleingesneden basilicum toe.
  7. Roer er versgemalen zwarte peper naar smaak door.
  8. Snijd de tomaten in plakken.
  9. Besmeer het afgekoelde gebak met de tapenade.
  10. Schep daarop in het midden het kaasmengsel.
  11. Schik de gesneden tomaten om het kaasmengsel heen.
  12. Besprenkel de rondjes met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
  13. Bak de rondjes nu nog even in het midden van de oven ca. 5 minuten, zodat ze lekker warm zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas Kruiden