Profiteroles

Profiteroles

Smulweb imageSmulweb

Een frans klassiekertje, profiteroles. Bereidt het deeg voor en serveer de soezen gevuld met roomijs, afgetopt met een toef slagroom en warme chocoladesaus!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 7.5 g Grand marnier

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Profiteroles op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een bakplaat in.
  2. Doe 1 dl water, boter en een snufje zout in een pan en breng aan de kook. Zeef de bloem en roer door tot er een deegbal van de pan loslaat. Neem de pan van het vuur en laat het deeg ca. 3 minuten afkoelen tot lauwwarm.
  3. Klop met een houten lepel of mixer een voor een de eieren door het deeg, tot het ei helemaal door het deeg is opgenomen en glanst. Schep met behulp van 2 eetlepels 16 bergjes deeg (ter grootte van 1/2 el) op de bakplaat. Laat 3 cm ruimte tussen de soesjes zitten.
  4. Bak de soesjes in het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin. Haal ze van de bakplaat en laat ze op een taartrooster afkoelen. Snijd of knip 12 soesjes open en bewaar de rest in een afgesloten plastic zak in de vriezer.
  5. Klop in een kom 1,5 dl slagroom met suiker en slagroomversteviger stijf en schep in een spuitzak met kartelspuitmond. Leg tot gebruik in de koelkast. Haal ca. 10 minuten voor gebruik het ijs uit de diepvries.
  6. Breng in een grote pan water aan de kook en zet er een kleine pan in. Breek boven de kleine pan een chocoladereep in kleine stukjes en laat zachtjes smelten (= au bain-marie). Roer de rest van de slagroom en likeur erdoor tot er een gladde saus ontstaat. Houd warm.
  7. Vul de soesjes met roomijs. Leg op 4 borden 4 soesjes en schenk het chocoladesausje eroverheen. Garneer met een toefje slagroom.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Sauzen