- 240 g Croissantdeeg
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Spruitjestaart met lever op tafel.
- Maak de spruitjes schoon en was ze. Snijd de stronkjes in en breng ze in een pan met gezouten water aan de kook. Laat ze 15 minuten koken.
- Pel en snipper de ui en snij de lever in blokjes van ongeveer 2 cm. Bestrooi ze met peper en zout en wentel ze door de bloem. Schud het overtollige bloem eraf.
- Bak het spek in een koekenpan in ongeveer 2 minuten uit. Voeg de ui toe en bak alles nog eens 3 minuten. Bak de lever ongeveer 5 minuten mee.
- Giet de spruitjes af en breng ze op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Klopp het ei in een kommetje met de koffieroom en roer de kaas erdoor. Vet de springvorm in en bekleed deze met 7 driehoekjes croissantdeeg. Snijd reepjes deeg van de rest.
- Vermeng het spruitjesmengsel in de vorm en giet het eimengsel erover. Leg de reepjes deeg erover.
- Verwarm de oven voor op 225 graden en bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.