Spruitjestaart met lever

Spruitjestaart met lever

Smulweb imageSmulweb

Verras je gasten met een feestelijke en verrukkelijke spruitjestaart met lever. Heerlijk met gekookte spruitjes, spek, ui en nootmuskaat.

60 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 240 g Croissantdeeg

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Spruitjestaart met lever op tafel.

  1. Maak de spruitjes schoon en was ze. Snijd de stronkjes in en breng ze in een pan met gezouten water aan de kook. Laat ze 15 minuten koken.
  2. Pel en snipper de ui en snij de lever in blokjes van ongeveer 2 cm. Bestrooi ze met peper en zout en wentel ze door de bloem. Schud het overtollige bloem eraf.
  3. Bak het spek in een koekenpan in ongeveer 2 minuten uit. Voeg de ui toe en bak alles nog eens 3 minuten. Bak de lever ongeveer 5 minuten mee.
  4. Giet de spruitjes af en breng ze op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  5. Klopp het ei in een kommetje met de koffieroom en roer de kaas erdoor. Vet de springvorm in en bekleed deze met 7 driehoekjes croissantdeeg. Snijd reepjes deeg van de rest.
  6. Vermeng het spruitjesmengsel in de vorm en giet het eimengsel erover. Leg de reepjes deeg erover.
  7. Verwarm de oven voor op 225 graden en bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken