Witte koolsoep

Witte koolsoep

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke soep van fijngesneden witte kool, aardappel, en spekjes. Verrijkt met harissa, tomatenpuree, room en peterselie. Een perfect gerecht om bij op te warmen in de winter.

45 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Witte koolsoep op tafel.

  1. Laat de fijngesneden ui lichtjes bruinen in de vetstof. Voeg de teentjes knoflook en de gesneden aardappel toe.
  2. Overgiet met de kippenbouillon en laat aan de kook komen. Voeg de witte kool toe.
  3. Voeg de tomatenpuree, harissa en tijm toe. Laat ongeveer een half uur koken.
  4. Steek de soep door. Voeg de spekjes toe en laat nog een kwartiertje zachtjes koken.
  5. Voeg op het einde de room en de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kruiden Vlees Kippenbouillon