- 480 g Runderpoulet, onbereid
- 2000 ml Water
- 1 Daun Salam
- 5 g Sereh / Citroengras
- 25 g Rijst vermicelli
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke saoto op tafel.
- Snijd de kool fijn.
- Breng het water aan de kook en trek van het soepvlees en het borststuk een bouillon.
- Voeg bij de soep de plakjes laos, het salamblaadje, de spriet sereh, de pimentkorrels, de gesneden tomaat en de kippenbouillonblokjes toe.
- Fruit de gesnipperde ui en knoflook in de olie en voeg de helft hiervan aan de soep toe. Doe ook een deel van de soepgroente in de soep.
- Snijd de aardappelen in hele kleine plakjes en bak ze daarna krokant. Bak de soe-on in hete olie en houd deze apart.
- Haal de kip uit de pan zodra deze gaar is. Bak de kip in hete olie en snijd ze daarna fijn.
- Maak de gropesi schoon en doe deze in een schaaltje.
- Als de soep bijna klaar is, voeg dan zwarte peper, vetsin en zout toe.