saoto

saoto

Smulweb imageSmulweb

Saoto soep is een heerlijk Surinaams gerecht! Deze variant bevat onder meer kip, aardappelen, soe-on, ui, knoflook en selderij. Voeg er wat zwarte peper en zout aan toe en smullen maar!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 480 g Runderpoulet, onbereid
  • 2000 ml Water
  • 1 Daun Salam
  • 5 g Sereh / Citroengras
  • 25 g Rijst vermicelli

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke saoto op tafel.

  1. Snijd de kool fijn.
  2. Breng het water aan de kook en trek van het soepvlees en het borststuk een bouillon.
  3. Voeg bij de soep de plakjes laos, het salamblaadje, de spriet sereh, de pimentkorrels, de gesneden tomaat en de kippenbouillonblokjes toe.
  4. Fruit de gesnipperde ui en knoflook in de olie en voeg de helft hiervan aan de soep toe. Doe ook een deel van de soepgroente in de soep.
  5. Snijd de aardappelen in hele kleine plakjes en bak ze daarna krokant. Bak de soe-on in hete olie en houd deze apart.
  6. Haal de kip uit de pan zodra deze gaar is. Bak de kip in hete olie en snijd ze daarna fijn.
  7. Maak de gropesi schoon en doe deze in een schaaltje.
  8. Als de soep bijna klaar is, voeg dan zwarte peper, vetsin en zout toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep