- 150 g groene tagliatelle
- 150 g Tijgergarnalen
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Tagliatelle verde met asperge en een garnalen-roomsaus op tafel.
- Maak de asperges schoon en kook ze volgens het basisrecept. Vang het kookvocht op. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd de asperges in stukjes van circa 2 cm lang. Pel en snijd de sjalotjes fijn.
- Verhit olie in een pan. Bak de fijngesneden sjalotjes. Voeg bloem toe en bak dit even mee. Voeg 1,5 dl kookvocht toe, breng aan de kook en blijf roeren tot een saus ontstaat.
- Roer de aspergestukjes en crème fraîche door de saus. Voeg garnalen toe en verhit het geheel nog even.
- Knip de bieslook fijn. Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Giet de tagliatelle af en verdeel deze over vier borden. Schep de saus erop en bestrooi met fijngeknipte bieslook.