Kastanje puree

Kastanje puree

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke kastanje puree is een perfect bijgerecht bij elke herfstmaaltijd. Na het bakken mogen de kastanjes sudderen in bouillon. De puree wordt op smaak gebracht met madera en een druppel citroensap. Geniet van deze smaakvolle herfstklassieker!

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Kastanje puree op tafel.

  1. Snijd een kruis in de bovenkant van de kastanjes.
  2. Leg ze op een bakblik en bak ze in het midden van de voorverwarmde oven tot de schil naar buiten buigt (ongeveer 10 minuten op 200°C).
  3. Laat de kastanjes even afkoelen en pel ze. Verwijder ook het binnenste schilletje.
  4. Smelt boter in een pan en warm de kastanjes al roerend op.
  5. Voeg bouillon en een takje selderij toe. Breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur 20 minuten sudderen, tot de kastanjes gaar zijn.
  6. Giet het vocht af en vang het op.
  7. Pureer de kastanjes met een zeef of pureestamper.
  8. Voeg room toe en verdun de puree tot de gewenste dikte met het opgevangen kookvocht.
  9. Breng op smaak met zout, een druppel citroensap en madera.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Citroen Citroensap