Aspergesoep

Aspergesoep

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke verse aspergesoep boordevol smaak. De asperges worden in eigen vocht gepureerd waarna ze worden vermengd met een scheutje citroensap, sjalotjes en crème fraîche. Afgemaakt met verse kervel en geserveerd met het brood naar keuze.

45 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Aspergesoep op tafel.

  1. Snijd ca. 4 cm van de kopjes van de helft van de asperges en leg ze opzij ter garnering. Snijd de rest van de asperges in plakjes.
  2. Smelt 2 el boter in een grote pan en fruit de sjalotjes 2-3 minuten, tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de asperges toe en bak ze ca. 1 minuut zachtjes.
  4. Voeg de bloem toe en bak het mengsel 1 minuut. Voeg al roerend bouillon of water en citroensap, zout en peper toe. Breng de soep aan de kook en laat hem afgedekt 15-20 minuten zachtjes pruttelen, tot de asperges zacht zijn.
  5. Laat de soep iets afkoelen en verwerk hem met een blender of keukenmachine tot een glad mengsel. Druk de gepureerde asperges door een zeef in een schone pan. Giet daarna de melk door de zeef, zodat er zoveel mogelijk aspergepuree gebruikt wordt.
  6. Smelt de rest van de boter en bak de aspergekopjes 3-4 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn.
  7. Verwarm de soep 3-4 minuten en roer de crème fraîche en de aspergekopjes erdoor. Warm de soep nog even door en strooi er fijngehakte verse kervel over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Asperge