Ossenhaas met cranberrysaus

Ossenhaas met cranberrysaus

Smulweb imageSmulweb

Een feestelijk gerecht voor de feestdagen. Ossenhaas met homemade cranberrysaus, het perfecte duo! Het lekkerst met verse groenten en gestampte aardappelen, smullen maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Ossenhaas met cranberrysaus op tafel.

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  2. Braad het vlees op hoog vuur rondom aan in de hete braadboter.
  3. Verhit de boter voor de saus in een steelpan en laat de gesnipperde ui glazig fruiten.
  4. Blus af met de wijn en laat op hoog vuur tot de helft inkoken.
  5. Voeg de vleesfond en de cranberrycompote toe en breng de saus op smaak met zout en peper. Het gerecht kan tot hier 's morgens worden voorbereid.
  6. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Leg het vlees (op een rekje) in een ovenschaal en steek de vleesthermometer in het midden van het vlees.
  7. Het vlees is rood of saignant als de thermometer 45 graden aanwijst (na circa 15 min), het is rosé, medium, of à point als de thermometer 52 graden aanwijst (na circa 20 min). Het is doorbakken, well done, of bien cuit bij 60 graden (na circa 25 min).
  8. Neem het vlees uit de oven en zet het op een warme plaats in de keuken. Dek het losjes af met aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.
  9. Breng de saus aan de kook en bind desgewenst licht met allesbinder. Snijd het vlees in dikke plakken en serveer met de warme saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen