Tom ka kai

Tom ka kai

Smulweb imageSmulweb

Deze pittige Thaise kippensoep is gevuld met smaakvolle ingrediënten zoals citroensap, champignon en kokosmelk. Na bereiding proef je de soep en voeg je naar wens nog ingrediënten toe, zoals bijvoorbeeld een pepertje voor extra pit.

25 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 2 tl Garnalenpasta
  • 44 g Sereh / Citroengras
  • 2 Citroenblad

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Tom ka kai op tafel.

  1. Kook in een pan ? liter water of bouillon. Voeg stukjes kip, nam prik pau, laos, sereh, citroensap en ?blad, pepertje, suiker en vissaus toe.
  2. Voeg op het laatst champignons in schijfjes, tomaat en kokosmelk toe en laat koken tot kip gaar is.
  3. Proef de soep en voeg naar smaak nog iets toe (voor een hetere soep, platgeslagen pitjes van de peper erbij doen).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep