Lasagne met kip oesterzwammen en sinaasappel

Lasagne met kip oesterzwammen en sinaasappel

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke lasagne met kip en oesterzwammen, op smaak gebracht met sinaasappel. De laagjes lasagnebladen zijn bedekt met een gebonden saus gemaakt van sauspoeder, suiker, creme fraiche, wijn en het sap van sinaasappels. Afgemaakt met Parmezaanse kaas en tuinkers.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 ml Sinaasappelsap

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Lasagne met kip oesterzwammen en sinaasappel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bestrooi de kip met zout, peper en het paprikapoeder.
  3. Verhit 35 gr boter en bak de kip in 5 minuten rondom bruin. Schep de kip uit de pan.
  4. Bak de knoflook, oesterzwammen en koriander 5 minuten in 15 gr boter.
  5. Breng 5 dl water met het bouillontablet, de wijn en het sinaasappelsap aan de kook. Voeg al roerende 12 volle eetlepels sauspoeder toe en laat 1 minuut koken tot een gebonden saus ontstaat (voeg eventueel nog wat extra sauspoeder toe).
  6. Roer de suiker en de creme fraiche erdoor. Schep de kip, oesterzwammen, stukjes sinaasappel en zonnebloempitten door de saus.
  7. Leg in een ovenschaal afwisselend lagen saus en lasagnebladen en eindig met een laag saus. Bestrooi met Parmezaanse kaas.
  8. Laat de lasagne in het midden van de oven in 30 minuten gaar worden.
  9. Strooi er voor het serveren de tuinkers over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Gevogelte Groente Fruit Paddenstoelen Sinaasappel