Maaltijdsalade met kip en meloen

Maaltijdsalade met kip en meloen

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke maaltijdsalade met kip en meloen. De kipblokjes zijn in 5 minuten gaar en worden gemengd met meloenbolletjes en paprika. De salade wordt geserveerd met kerriemayonaise en geroosterde amandelen. Ideaal bij warm weer!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Maaltijdsalade met kip en meloen op tafel.

  1. Halveer de meloen en verwijder de pitten. Steek zoveel mogelijk meloenbolletjes uit de helften met een meloenbolletjeslepel (zorg ervoor dat de schilhelften heel blijven). Laat de meloenhelften omgekeerd uitlekken.
  2. Snijd de kip in blokjes. Verhit olie in een pan en bak de kipblokjes in ongeveer 5 minuten gaar, regelmatig omscheppen.
  3. Rooster intussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin. Snijd de paprika schoon en klein in blokjes.
  4. Meng in een kom veldsla en citroensap door elkaar. Roer in een kommetje de mayonaise en kerriepoeder door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en enkele druppels citroensap.
  5. Schep de meloenbolletjes, kip en paprika door de veldsla. Serveer de salade met de kerriemayonaise en geroosterde amandelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Maaltijdsalade kip