Blinis

Blinis

Smulweb imageSmulweb

Bak hem goudbruin, beleg met kaviaar, zalmkuit en zure room of yoghurt of andere gerookte vis. Blinis zijn zo verrukkelijk, de luchtbellen maken hem uniek en heerlijk te verorberen met je favoriete toppings.

60 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Blinis op tafel.

  1. Doe 125 gr boekweitmeel in een voorverwarmde kom.
  2. Maak 1,5 dl melk in een steelpan lauwwarm. Los de verse gist in de warme melk op en voeg de gistoplossing al roerend aan het boekweitmeel toe. Bij het gebruik van gedroogde gist, meng deze door het meel, en voeg vervolgens de warme melk er geleidelijk al roerend aan toe. Dek de kom af en zet hem 1 uur op een warme plaats tot het beslag is gerezen en luchtbellen vertoont.
  3. Klop in een flinke kom de eierdooiers met de boter romig en roer het mengsel met het overige boekweitmeel, de melk en het zout door het gistmengsel tot een glad beslag ontstaat. Dek de kom af en laat hem op een warme plaats 30 minuten rijzen.
  4. Sla in een tweede kom de eiwitten zo stijf dat u er pieken van kunt trekken en spatel het eiwit door het beslag.
  5. Verhit een klontje boter in een koekenpan en druk het uit tot pannenkoekjes van 7 cm doorsnede ontstaan. Bak de blini tot de bovenkant blazen trekt en de onderkant bruin is. Keer ze met een pannenkoekenmes om en bak de onderkant goudbruin.
  6. Neem de pan van het vuur en serveer de blini met kaviaar, zalmkuit en zure room of yoghurt of andere gerookte vis. Garneer ze met takjes munt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Desserts Kruiden