Cranberry-taart

Cranberry-taart

Smulweb imageSmulweb

Kruidige, friszure cranberry's zijn de ster van deze feestelijke taart. Bekleed de bodem en de rand van een ronde bakvorm met het kruimelige deeg en smeer de bodem in met jam. Dan de hazelnootvulling met daarbovenop het cranberrymengsel. Bakken tot mooi goudbruin en klaar.

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Cranberry-taart op tafel.

  1. Meng de bloem, de in blokjes verdeelde koude boter, de suiker en het zout tot een kruimelig deeg en voeg net genoeg koud water toe om er een samenhangend geheel van te maken. Dat gaat het makkelijkst in de foodprocessor.
  2. Laat het deeg verpakt in gladfolie ca. 30 minuten in de koelkast rusten.
  3. Maak intussen de vulling. Doe de cranberry's met een paar lepels water, 2 eetlepels van de suiker, de kaneel en het kruidnagelpoeder in een steelpan met een dikke bodem en laat kort koken tot de bessen openspringen. Laat afkoelen. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan met een dikke bodem tot ze beginnen te kleuren. Laat ze op een bord afkoelen en maal ze fijn in de foodprocessor. Meng er de boter, de resterende suiker, de eieren en de maizena door en laat draaien tot het een glad en luchtig mengsel is.
  4. Verwarm de oven voor op 220 graden C. Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een dunne lap en bekleed daarmee de vorm. Bestrijk de deegbodem met de jam. Schep de hazelnootvulling in de vorm en strijk de bovenkant glad. Verdeel er het cranberrymengsel over.
  5. Zet de taart op de bakplaat in de voorverwarmde oven, schakel de oventemperatuur terug naar 180 graden C en laat in ca. 40 minuten goudbruin bakken.
  6. Serveer de taart lauwwarm of koud. Bestrooi de rand met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Cranberries