Gambas met pepertjes lenteui en knoflook

Gambas met pepertjes lenteui en knoflook

Smulweb imageSmulweb

Gambas met pepertjes lenteui en knoflook brengen de Spaanse keuken naar je toe. De knoflook en pepertjes zorgen voor smaakexplosie en de groene lente ui geeft kleur aan het gerecht. Serveer als voorgerecht of als lichte lunch of diner.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Gambas met pepertjes lenteui en knoflook op tafel.

  1. Ontdooi de gamba's en dep ze goed droog met keukenrol.
  2. Snijd de lenteui
  3. bewaar het witte deel apart in reepjes gesneden
  4. snijd het groene deel in schuine stukjes van circa 2 cm.
  5. Haal de pitjes uit de pepertjes en snijd ze in kleine reepjes. Snijd de teentjes knoflook in kleine stukjes (snijden, dus niet in de pers!). Snijd de koriander of peterselie fijn.
  6. Verhit flink wat olie in een wok (een grote kop).
  7. Frituur de knoflook in de olie tot deze lichtbruin is. Haal de knoflook eruit.
  8. Doe de gamba's in de olie en draai ze om als ze roze worden.
  9. Voeg de witte stukjes lenteui en de pepertjes toe en bak even mee.
  10. Voeg daarna de groene stukjes lenteui toe en schep even om.
  11. Strooi koriander/peterselie erover en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden