Brownies

Brownies

Smulweb imageSmulweb

Niets is lekkerder dan zelfgebakken brownies. Mix 125 gr. boter, 400 gr. poedersuiker, 4 eieren, 2 tl vanillesuiker en 200 gr bloem in een kom. Voeg gesmolten chocolade en gehakte walnoten toe en bak het geheel op 200°C in 30 minuten goudbruin. Serveer en geniet.

45 min bereiden

tussendoortje

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Brownies op tafel.

  1. Hak de walnoten in stukjes. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie. Laat het dan afkoelen tot de chocolade nog net vloeibaar is.
  2. Roer intussen 125 gr. boter met 400 gr. poedersuiker zacht.
  3. Klop er vervolgens een voor een 4 eieren door. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.
  4. Roer de gesmolten chocolade, 2 theelepels vanillesuiker en de gehakte walnoten door het mengsel.
  5. Zeef de 200 gr bloem boven de kom en spatel alles door elkaar tot een glad deeg.
  6. Schep het deeg op een ingevette bakplaat. Strijk het deeg uit tot een laag van 2 cm dik.
  7. Bak het deeg in het midden van een voorverwarmde oven van 200°C in ongeveer 30 minuten gaar. Laat de koek 5 minuten afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake Brownies