- 150 g Walnoten gepeld, ongezouten
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Brownies op tafel.
- Hak de walnoten in stukjes. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie. Laat het dan afkoelen tot de chocolade nog net vloeibaar is.
- Roer intussen 125 gr. boter met 400 gr. poedersuiker zacht.
- Klop er vervolgens een voor een 4 eieren door. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.
- Roer de gesmolten chocolade, 2 theelepels vanillesuiker en de gehakte walnoten door het mengsel.
- Zeef de 200 gr bloem boven de kom en spatel alles door elkaar tot een glad deeg.
- Schep het deeg op een ingevette bakplaat. Strijk het deeg uit tot een laag van 2 cm dik.
- Bak het deeg in het midden van een voorverwarmde oven van 200°C in ongeveer 30 minuten gaar. Laat de koek 5 minuten afkoelen.