Appelkruimeltaart met banketbakkersroom

Appelkruimeltaart met banketbakkersroom

Smulweb imageSmulweb

De geur van versgebakken appelkruimeltaart in je huis. Eerst de boterige taartbodem, dan een laag banketbakkersroom en stukjes kaneelappel. Afgetopt met een knapperige kruimellaag. Dit recept wordt jouw nieuwe favoriet!

45 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(14)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Appelkruimeltaart met banketbakkersroom op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Week de rozijnen in een schaaltje warm water.
  2. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een kom en strooi de vanillesuiker en kaneel erover. Laat even staan.
  3. Meng voor de room de 2 eierdooiers, 2 zakjes vanillesuiker, kristalsuiker en bloem met een klein scheutje melk. Roer goed door elkaar.
  4. Breng de rest van de melk aan de kook. Roer van het vuur af het mengsel van de eierdooiers erdoor. Roer goed en breng het weer aan de kook. Zorg dat het niet gaat klonteren. Laat het afkoelen.
  5. Meng het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, zout en ei in een grote beslagkom door elkaar. Voeg de boter toe en snijd de boter (in de beslagkom) met 2 messen in kleine stukjes, tot alle boter goed verdeeld is en er kleine brokjes meel ontstaan.
  6. Vet een taartvorm in met boter. Verdeel 2/3 van het deeg over de taartvorm. Verdeel het goed over de bodem en zorg dat er ook een randje ontstaat.
  7. Giet de room over het deeg. Strooi de appelvulling erover. Strooi als laatste het resterende deeg erover.
  8. Bak de taart in 1 uur gaar op stand 4-5, 200 graden, tot de taart bruin is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Banketbakkersroom Appelkruimteltaart